Sublimeringstryck

Sublimeringstryck är den tryckmetod som används på muggar, fodral och skal (iPad, Kindle, smartphone).

Vid sublimeringstryck trycks motivet resp. texten först spegelvänt på en folie. Sedan ångas med stor hetta motivet från folien på produkten. En speciell beläggning på produkten reagerar då med färgpigmenten och tar upp dessa permanent.

Resultatet är en färgintensiv bild som tagits in i den glatta ytan – motivet sticker inte kännbart ut. Mycket hög hållbarhet gör artiklar som tryckts med sublimeringstryck till motståndskraftiga följeslagare, som håller länge.

Observera: Den optimala bildupplösningen för tryckmetoden sublimeringstryck är 400 dpi. Om din grafik har en högre eller lägre upplösning, påverkar detta tryckets storlek och kvalitet.