Utbetalning av din ersättning

Ditt tillgodohavande krediteras ditt konto. Så snart ditt konto uppvisar ett motsvarande minsta tillgodohavande, sker avräkningen av ditt tillgodohavande av oss en gång i månaden. Det minsta tillgodohavandet beror på vilken valuta du har valt i kontot och anges här. Senast den femtonde arbetsdagen följande månad påbörjar vi avräkningen av ditt tillgodohavande. Krediteringen på ditt bankkonto sker alltså först inom 15 arbetsdagar efter avräkningen.

Förutsättning för utbetalning av din ersättning

För att vi ska kunna betala ut din ersättning behöver vi följande uppgifter från dig:

Din hemvist resp. företagets säte ligger utanför Tyskland

Om ditt land för hemvist/säte inte är Tyskland, behöver vi förutom ditt namn och din adress även ditt skatteregistreringsnummer för utbetalningen. Om du är amerikan kan du ange ditt Social Security Number (SSN), Employer’s Identification Number (EIN) eller Taxpayer’s Identification Number (TIN). Om du inte anger något korrekt skatteregistreringsnummer, måste vi principiellt hålla inne en källskatt på 15 % av din ersättning från motivpriset plus 5,5 % solidaritetspåslag (SolZ).
Beroende på landet för hemvist/säte kan dessutom en källskatt tas ut på din ersättning från motivpriset. Mer information om skatteavdrag finns i denna artikel.

Din hemvist/ditt säte ligger i Tyskland

Om ditt land för hemvist/säte är Tyskland, behöver du inte ange något skatteregistreringsnummer. Om ditt namn och dina adressuppgifter är korrekt angivna, får du hela din ersättning. Om du inte har angett ditt namn och din adress korrekt, kan tyvärr ingen utbetalning ske. Ange i så fall dina uppgifter så snabbt som möjligt.

Information om utbetalningsmöjligheterna SEPA och PayPal

I din ekonomiska administration finns två utbetalningsmöjligheter: SEPA-överföring till ett tyskt eller europeiskt bankkonto eller PayPal-överföring. Via SEPA överför vi endast valutorna euro och GBP, medan vi via PayPal kan överföra samtliga valutor. Om du inte har angett ett PayPal-konto, förbehåller vi oss därför rätten att göra din utbetalning i euro. För en omräkning av valutorna används den tyska centralbankens växelkurser.