Tryckmetoder

Spreadshirt erbjuder olika tryckmetoder, som digital-, flex- och flocktryck. Om du handlar på marknadsplatsen eller designar en produkt i T-shirtdesignern, är den passande tryckmetoden redan förinställd för den framgår av grafikformatet. Vektorgrafik passar t.ex. för flex-, flocktryck och sublimeringstryck, pixelgrafik för digitaltryck och sublimeringstryck. Här presenterar vi de olika tryckmetodernas utseende och användning:

Så här trycks plottertryck

Flextryck (blankt)

Blankt (flextryck)

Motivet skärs ut ur den matta folien och pressas därefter på produkten under värme. Mer om flextryck

Flocktryck (sammetslikt)

Sammetslikt (flocktryck)

Motivet skärs ut ur den sammetslika folien och pressas därefter på produkten under värme. Mer om flocktryck

Specialflextryck

Specialflextryck

Vid denna särskilda typ av flextryck använder vi folier med en iögonfallande effekt, t.ex. glittrande eller glow in the dark. Vi behöver en enfärgad vektorgrafik för denna tryckmetod.

Så här trycks digitaltryck

Digitalt direkttryck

Digitalt direkttryck

Styrt med en dator sprutas och fixeras färgerna på produkten. Mer om digitalt direkttryck

Sublimeringstryck

Sublimeringstryck

Motivet placeras först på en transferfolie och ångas därefter på produkten under värme. Mer om sublimeringstryck

Digitaltransfer/
lasertransfer

Lasertransfer

Motivet placeras först på en transferfolie och pressas därefter på produkten under värme. Vita produkter får en transparent transferfolie och färgade produkter en vit.