Digitaltryck

Här får du en översikt över våra digitala tryckmetoder digitalt direkttryck, lasertransfer och digitaltransfer, som passar särskilt bra till motiv med många färger och foton. Som tryckförlaga behöver vi en pixelgrafik (t.ex. som jpg eller png) med en upplösning på minst 200 dpi. Mer information om kraven på din tryckförlaga.

Fördelar Så här trycks det Användning
Digitalt direkttryck
  • Perfekt för stora motiv
  • Ger en ledig ”vintagelook”. Motivet ser lite urtvättat ut, så förvänta dig inte starka färger
  • Tryck med datorstyrd digital skrivare
  • Färgerna sprutas på och görs hållbara med fixeringsmedel
  • Tyget kan kännas genom motivet
  • Används ännu inte för alla produkter
  • Digitalt direkttryck kan endast tryckas på fram- och baksidan av T-shirts och endast på baksidan av några luvtröjor.
Lasertryck
  • Passar till tryck av accessoarer i tyg
  • Perfekt för motiv med flera färger eller foton
  • Blankt, lite glänsande tryck med briljant färgresultat
  • Motivet överförs till en transparent transferfolie, skärs ut och pressas på under stark värme
  • Kvar blir en knappt synbar kant av transferfolien
  • Passar till accessoarer som väskor eller mössor
  • Den höga färgbriljansen håller länge vid handtvätt
Digitaltransfer
  • Blankt, lite glänsande tryck med bra färgresultat
  • Trycket klarar många tvättar
  • Motivet överförs till en transparent transferfolie, skärs ut och pressas på under stark värme
  • Kvar blir en knappt synbar kant av transferfolien
  • Passar endast till vita och mycket ljusa produkter
  • Tryckfolien kan få sprickor vid töjning (t.ex. på Slim Fit T-shirten herr)