Hjelp til design med designverktøyet

Finn trykkområdet

Trykkområdet viser hvilke områder på et produkt som kan trykkes. Det vises som svart eller hvit firkant i designverktøyet. Motiver og tekst må bare plasseres innenfor firkanten.

Motivkanten vises i rødt: Motivet kan ikke trykkes. Trekk det inn i trykkområdet.

Motivkanten vises i grønt: Perfekt!

Optimal plassering av motiver

Her er noen tips for optimal plassering av motivet på produktet:

Stort motiv: Et stort motiv ser vanligvis best ut hvis det plasseres midt på foran på T-skjorten. For at du skal treffe nøyaktig midten, viser vi deg en hjelpelinje mens du flytter på motivet.

Lite motiv: Små motiver eller logoer ser bra ut på venstre eller høye bryst. Men pass på at motivet ikke faller for langt innunder skulderen. En tredjedel av bredden er et nyttig orienteringspunkt.

Motivet ligger for langt inn mot armen.

Trekk det mot midten: Perfekt!

Velg motiv- og produktfarger som står i kontrast til hverandre

Et mørkt motiv på et mørkt produkt syns dårlig, selv om det kanskje kan virke bra på skjermen. Det samme gjelder for lyse motiver på lyse produkter, og for alle andre fargekombinasjoner som er for like. Velg derfor motivfarger og produktfarger med tydelig kontrast.

Produktfargen og motivfargen har for lite kontrast

Perfekt!

Pass på forholdet mellom motivstørrelse og produktstørrelse

Produktbildet i designverktøyet viser en standardstørrelse (f.eks. M). Du bestemmer målene på motivet i forhold til denne standardstørrelsen. Hvis du bestiller produktet i en annen størrelse, kan vi dessverre ikke tilpasse motivet automatisk etter produktstørrelsen. Den absolutte størrelsen på motivet beholdes uansett om du bestiller et produkt i S eller 4XL. Dermed kan motivet på det ferdige plagget eventuelt virke større eller mindre enn på forhåndsvisningen.

Tips:

• Hvis du bestiller for en gruppe:Bestill T-skjorter for barn og voksne separat og tilpass motivstørrelsen. Det samme gjelder for spesielt store eller små størrelser. Trekk i motivet for å gjøre forholdet mindre (f.eks. ved XS) eller større (f.eks. ved XXL) enn du vil ha det på sluttresultatet.
  • Du bestiller et produkt med stor overflate: på produkter som forklær, pledd og puter bør du trekke motivet litt større enn du vil ha det for at det ikke skal virke for lite til slutt

Ikke plasser motiver på glidelåser, lommer eller sømmer

Sømmer, lommeåpninger og glidelåser kan ikke trykkes. Motiver, bilder og tekster må derfor aldri plasseres på disse stedene. Det kan i enkelt tilfeller være mulig å designe et produkt på denne måten, og deretter legge det i handlevognen og bestille det, men vi kan da ikke fullføre bestillingen.

Motiver må ikke overlappe hverandre

Vi kan ikke trykke motiver som overlapper hverandre. Du må derfor ikke plassere flere motiver, bilder eller tekster over hverandre. Det kan i enkelte tilfeller riktignok være mulig å legge et produkt med overlappende motiver i handlevognen og bestille det, men vil kan da ikke fullføre bestillingen.

Problemløsing

• 1. Motivet kan ikke plasseres på motivet
  • 2. Grafikken kan ikke trekkes mindre
  • 3. Grafikken kan ikke trekkes større

Motivet kan ikke plasseres på motivet

Noen av våre produkter, f.eks. pustende T-skjorter, paraplyer og barne-hettegensere, kan bare trykkes med flexitrykk eller flokktrykk. For disse trykktypene trenger vi filer i vektorformat (filformatene SVG, AI, EPS eller CDR). Hvis du har valgt et slikt produkt, og forsøker å plassere et bilde på det (filformat JPG, PNG eller GIF) med opplastingsfunksjonen, vil du få en feilmelding.

Tips:

• Endre produktfargen til hvit. Hvite produkter kan trykkes med digitalt transfertrykk, en trykktype som er egnet for alle formater.
  • Velg et annet produkt.
  • Omgjør bildet til vektorgrafikk. Mer informasjon

Grafikken kan ikke trekkes mindre

Du har sannsynligvis valgt et produkt som kun kan trykkes med flexitrykk eller flokktrykk. Det kan f.eks. være pustende T-skjorter, paraplyer eller hettegensere for barn. For denne trykktypen trenger vi filer i vektorformat (filformatene SVG, AI, EPS eller CDR). Vektorgrafikk kan ikke forminskes ubegrenset. Små elementer må ha en tykkelse på minst 1,5 mm for at motivet ikke skal ryke senere. Motivet kan altså bare forminskes så mye at de minste elementene ikke underskrider 1,5 mm.

Tips:

• Velg et produkt som også er egnet for digitaltrykk (se ovenfor). Vektorgrafikk trykkes da automatisk med digitalt direktetrykk. Med denne trykktypen spiller ikke linjetykkelsen noen rolle.

Grafikken kan ikke trekkes større

Vi trykker tekstiler med 200 dpi. Forkortelsen dpi er et mål for tettheten på bildepunktene. Grafikk med bredde på 1000 piksler som trykkes med 200 dpi, vil for eksempel gi et motiv med 12,7 cm bredde. Programmet vårt hindrer deg i å trekke filen ut enda større, da trykkresultatet ellers ville bli uskarpt.

Tips:

• Last alltid opp motiver med tilstrekkelig oppløsning og antall piksler. For et T-skjortemotiv anbefaler vi 200 dpi og maksimalt 4000 x 4000 piksler.