Fargeforskjeller mellom skjerm og T-skjorte

RGB og CMYK

På skjermen vises pikselgrafikk i RGB-fargeskjemaet. RGB står for rødt-gult-blått. Alle farger er satt sammen av ulike blandingsforhold av disse tre fargene. Se bildet nederst til venstre.

For å kunne trykke pikselgrafikk, må de omformes til CMYK-fargeskjemaet. Ved digitaltrykk blandes fargene av ulike andeler av cyan, magenta, gult og svart. Det kan føre til at bildet som vises på skjermen avviker fra det endelige resultatet. Se bildet nederst i midten.

Etter omvandlingen til CMYK-farger gjøres det ytterligere fargeverdikorrekturer som vi har optimalisert for å kunne gjøre flest mulige bilder bedre. Avhengig av hvor godt ditt motiv passer til disse grunninnstillingene, vil fargene vises likt som i originalen. (Fargetabellen nedenfor til høyre viser fargene på det fertigtrykkede plagget).

Skjermens fargekanaler

Alle skjermer viser farger på forskjellig måte, avhengig av innstillingene. Kombinasjonen av lysstyrke, kontrast og intensitet kan forandre fargene betydelig.

Tips: Still inn fargene på grafikken din kraftigere og øk kontrasten. Hvis bildet du ser på skjermen virker litt for glorete og fargene litt for intensive, vil resultatet passe bedre til det du forestiller deg. OBS: Også fargen på plagget spiller en rolle. En svart bakgrunn vil for eksempel påvirke fargene mer enn en hvit bakgrunn (se nedenfor).

Vi har satt opp fargetabeller som viser avvik på hvite eller fargede produkter. Dermed kan du ta med eventuelle fargeforskjeller i dine planer.

Digitalt direktetrykk på hvit bakgrunn

Farbumwandlung Weiß

Digitalt direktetrykk på farget bakgrunn

Farbumwandlung Farbe