Trykkemetoder

Spreadshirt tilbyr forskjellige trykkemetoder som digitaltrykk, flexitrykk og flokktrykk. Hvis du handler på markedsplassen eller designer et produkt i T-skjortedesigneren, er den passende trykktypen allerede forhåndsinnstilt ut fra det grafiske formatet. Vektorgrafikk egner seg f.eks. for flexitrykk, flokktrykk og termosublimasjon, mens pikselgrafikk egner seg for digitaltrykk og termosublimasjon. Her presenterer vi utseendet på og bruken av de forskjellige trykktypene:

Slik foregår trykkingen: Plottrykk

Flexitrykk (glatt)

Glatt (flexitrykk)

Motivet skjæres ut av den matte folien og presses deretter på produktet med varme. Mer om flexitrykk

Flokktrykk (fløyelsaktig)

Fløyelsaktig (flokktrykk)

Motivet skjæres ut av den fløyelsaktige folien og presses deretter på produktet med varme. Mer om flokktrykk

Spesial (flexitrykk)

Spesial (flexitrykk)

For denne spesielle typen flexitrykk bruker vi folier med f.eks. glitrende eller reflekterende effekter. Mer om spesial-flexitrykk

Slik foregår trykkingen: Digitaltrykk

Digital direct

Digital direct

Med datastyring sprøytes fargestoff på produktet, før det fikseres. Mer om digital direct

Termosublimasjon

Termosublimasjon

Motivet overføres til en transferfolie, og dampes så på produktet med varme. Mer om termosublimasjon

Digital transfertrykk/
laser-transfertrykk

Laser-transfertrykk

Motivet overføres til en transferfolie, og presses så på produktet med varme. Hvite produkter får gjennomsiktig transferfolie, produkter med farger får hvit transferfolie.

Hvorfor kan noen motiver bare plasseres på visse produkter?

Hvis du designer et produkt i T-skjortedesigneren, ber vi deg noen ganger om å velge et annet produkt eller motiv. Her forklarer vi hvorfor.

Trykktypen er ikke egnet for det valgte produktet

Vi vil at du skal ha glede av Spreadshirt-produktet ditt i lang tid fremover. Derfor utfører vi grundige tester med trykking og vasking før vi innfører et nytt produkt. Vi godkjenner bare en trykkemetode for et produkt hvis resultatet blir perfekt. Ettersom valget av trykkemetode er avhengig av typen grafikk, kan det hende at et produkt ikke kan trykkes med den trykktypen som er godkjent for produktet. For eksempel er ikke sportstøy egnet for digitaltrykk, som vi bruker for trykking av pikselgrafikk. Du kan derfor ikke trykke sportsklær med pikselgrafikk, men bare designe dem med vektorgrafikk og tekst.

Vektormotivet er for stort

Som beskrevet ovenfor bruker vi vektorgrafikk for flexitrykk og flokktrykk. Vektorgrafikk kan ikke forminskes ubegrenset. For eksempel må små elementer ha en tykkelse på minst 1,5 mm for å holde seg godt. Motivet kan altså bare forminskes så mye at de minste elementene ikke underskrider 1,5 mm. Hvis du velger et produkt med et lite område for trykking, f.eks. en babysmekke eller en lue, eller hvis motivet er stort anlagt, kan det hende at vektormotivet ikke passer på produktet. Du kan da velge et annet motiv eller et annet produkt.