Trykkemetoder

I området for egendesign og i SpreadShop er digitaltrykk forvalgt som standard trykkemetode. Som kunde kan du endre trykktypen tilplottrykk hvis det valgte motivet er egnet for det. Klikk på motivet for å gjøre dette. Fargeutvalget for flexitrykk, flokktrykk og spesial-flexitrykk åpnes automatisk når det er tilgjengelig. Krav til grafikk for plottrykk og digitaltrykk kan du se her.

Slik foregår trykkingen: Plottrykk

Flexitrykk (glatt)

Glatt (flexitrykk)

Motivet skjæres ut av den matte folien og presses deretter på produktet med varme. Mer om flexitrykk

Flokktrykk (fløyelsaktig)

Fløyelsaktig (flokktrykk)

Motivet skjæres ut av den fløyelsaktige folien og presses deretter på produktet med varme. Mer om flokktrykk

Spesial (flexitrykk)

Spesial (flexitrykk)

For denne spesielle typen flexitrykk bruker vi folier med f.eks. iøynefallende effekter, f.eks. glitrende eller selvlysende. For denne trykktypen trenger vi enfarget vektorgrafikk.

Slik foregår trykkingen: Digitaltrykk

Digital direct

Digital direct

Med datastyring sprøytes fargestoff på produktet, før det fikseres. Mer om digital direct

Termosublimasjon

Termosublimasjon

Motivet overføres til en transferfolie, og dampes så på produktet med varme. Mer om termosublimasjon

Digital transfertrykk/
laser-transfertrykk

Laser-transfertrykk

Motivet overføres til en transferfolie, og presses så på produktet med varme. Hvite produkter får gjennomsiktig transferfolie, produkter med farger får hvit transferfolie.