Vi leverer og vi er her for deg! COVID-19-krisen tvinger oss til å ta avstand fra hverdagen. Men vi gjør det beste ut av det: Så lenge ikke våre medarbeideres og leverandørers helse er i fare, fortsetter vi som før. Bestillingene dine mottas, trykkes og sendes. Pass på helsa og hold ut!

x

Optimere vektorgrafikk

Vektorgrafikk er en forutsetning for våre plottrykkmetoder, som igjen kan inndeles i flexitrykk og flokktrykk. Her blir motivet først stanset ut av en farget trykkfolie ved hjelp av en plotter. Deretter «renser» en medarbeider hos Spreadshirt motivet ved å fjerne overflødige folieelementer. Det rensede motivet posisjoneres deretter på T-skjorten, og presses på under varme og høyt trykk. Holdefolien trekkes av, og T-skjorten er ferdig.

Minstekrav for plottrykk

Vi kan trykke vektorgrafikk som oppfyller følgende krav:

• Filformat: .ai eller .svg
  • Minstestørrelse: 10x10 cm
  • Maksimal størrelse: 38x38 cm
  • Minste diameter for linjer og motivdetaljer: 1,5 mm
  • Maksimalt 3 farger, opprettet separat i ett lag
  • Ingen fargeforløp
  • Tekster og former er omdannet til fullstendig lukkede baner.

For øyeblikket kan våre trykkmaskiner behandle .ai-filer opptil versjon C18 og .svg-filer uten CSS-styles. Hvis du har opprettet motivet ditt i en nyere versjon av Illustrator, kan du lagre filen som en eldre .ai-versjon. For .svg-filer kan du endre CSS-egenskaper til Presentasjonsattributter i lagringsalternativene. Vi arbeider med å utvikle en forbedret opplasting av vektorfiler.

Måle og tilpasse linjebredden

For at flexitrykk- eller flokktrykkfolien med motivet ditt på ikke skal ryke når vi «renser» motivet, må de minste elementene ha en størrelse på minst 1,5 mm – også kalt «linjetykkelse». Dessuten bør avstanden mellom de enkelte elementene være minst 1 mm, slik at overflødig folie kan fjernes uten problemer.

Måle linjebredden: For å sjekke om linjene i motivet ditt er brede nok, kan du opprette en sirkel med en diameter på 1,5 mm og legge den over den tynneste linjen i motivet. Hvis sirkelen får plass på linjen uten å stikke ut, er linjen tykk nok. Gjør det samme med en sirkel med en diameter på 1 mm for å måle mellomrommene i motivet. Hvis sirkelen får plass i de smaleste mellomrommene, er de store nok.

Viktig: Ikke lag motivet for stort. Hvis du senere vil forminske det for å kunne plassere det på forskjellige produkter, kan det hende at minstediameteren ikke lenger overholdes. I slike tilfeller kan ikke motivet lenger trykkes feilfritt.

Lukke kurver

Når plotteren stanser ut motivet ditt, skjærer det ut trykkfolien langs kurvene. Når plotteren kommer til en åpen ende av en kurve, vil den forsøke å lukke den. Den vil da finne frem til et tilfeldig ankerpunkt i nærhet, og skjære en rett linje frem til dette punktet. Hvis kurven ikke er lukket, vil det oppstå feil i motivet.

Viktig: Forsikre deg om at du har lukket alle kurver i motivet. For å gjøre dette, kan du bruke funksjonen «Kombiner» eller «Sammenføy» i grafikkprogrammet.

Omdanne alt til baner

Motivet ditt kan bare trykkes feilfritt hvis alle objekter er omdannet til baner. Det er ikke alltid tilfellet. Et typisk eksempel er skrift, som i første omgang lagres som tekstfelt. Pass derfor på at alle elementer er integrert som baner under opprettingen. Bruk funksjonene «Kombinere», «Sammenføye» eller «Omdanne» i grafikkprogrammet for å gjøre dette.

Hjelp til selvhjelp

Har du flere spørsmål eller konkrete problemer? Ikke noe problem – sammen finner vi en løsning. På vårt forum får du hjelp av andre designere og erfarne forumledere, og nyttige råd og tips basert på tidligere praksis. Dessuten får du sikkert inspirasjon til nye motiver.