Designs optimaliseren voor het drukken op posters

Het ontwerpen en uploaden van posterdesigns is heel eenvoudig als je let op een paar details. We hebben hier alles samengesteld wat belangrijk is, zoals drukvoorbeelden om te downloaden.

Beschikbare formaten:

• portrait: 20×30 cm, 40×60 cm, 60×90 cm
  • landscape: 20×30 cm, 40×60 cm, 60×90 cm
  • vierkant: 20×20 cm, 40×40 cm, 60×60 cm
  • kwaliteit: zijdemat fotopapier, 250 g/m²

Eisen aan je design

Alleen wanneer is voldaan aan de volgende voorwaarden, zijn na het uploaden van het design posters beschikbaar:

• portrait (2:3), landscape (3:2) of vierkant
  • grootte: max. 100 megapixels
  • resolutie: min. 200dpi
  • Minimale afmeting (200dpi):
    • portrait: 4724×7087 px
    • landscape: 7087×4724 px
    • vierkant: 4724×4724 px
  • bestandsformaten: JPG, PNG
  • bestandsgrootte: max. 100 MB
  • kleurprofiel RGB of CMYK
  • Geen witte designs omdat we alleen witte achtergronden voor posters aanbieden
  • extra rand van 2mm langs alle zijden (om ‘flitsen’ te voorkomen)

Opmerking: Plaats geen tekst of andere belangrijke elementen in de buitenste rand van 4 mm. Omdat deze rand soms smaller of breder is, kan de tekst of het object dichterbij de rand liggen dan gewenst.

Let bovendien op onze kwaliteitscriteria voor designs en met name op de volgende punten:

• Je design is haarscherp
  • Contrasten en licht zijn optimaal ingesteld
  • Op foto’s zijn geen gezichten te zien want deze kunnen persoonlijkheidsrechten schenden

Templates als download

Met onze templates kun je je design heel eenvoudig voorbereiden voor het bedrukken van een poster. Iedere template bevat

• een vlak om je de juiste grootte te laten zien,
  • een rood gemarkeerde rand van 2mm om aan te geven welk deel er eventueel afgesneden wordt.

Open de template met Photoshop of een ander geschikt grafisch programma voor .psd-bestanden. Volg daarna de checklijst voor het drukken van posters (zie hieronder)

Formaat Europa Noord-Amerika*

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download
*Als je ook op ons Noord-Amerikaanse domain posters wilt verkopen, gebruik dan de templates met het kenmerk Noord-Amerika. De afmetingen zijn aangepast aan de standaards in de VS (inch).

Checklijst voor het drukken van posters

Sleep je design in het geopende bestand en let op de volgende punten:

• Je design ligt in de map ‘Jouw design’
  • Je design past exact in het vlak (de randen verdwijnen onder de rode lijn)
  • De rode rand dekt geen belangrijke elementen af
  • Het vlak ‘aanwijzing’ is uitgeschakeld
  • De functie ‘extra rand’ is uitgeschakeld (geen rode rand meer zichtbaar)
  • Als kleurprofiel is RGB geselecteerd

Als je aan alle punten hebt voldaan, sla je design dan op onder ‘Bestand > Opslaan onder’ in het formaat .png.

Posterdesigns uploaden

Nadat je je bestand hebt geoptimaliseerd voor het drukken van posters, volg je het normale proces voor het maken van producten:

• Upload je design in het partnergedeelte
  • Klik op het design om de gewenste productgroep te selecteren
  • Als het formaat juist is, is de productgroep ‘poster’ al voorgeselecteerd
  • Alle andere producten zijn uitgeschakeld omdat posterdesigns er niet per se goed uitzien op T-shirts enz. Je kunt ze natuurlijk weer activeren

Als de productgroep ‘poster’ niet wordt aangeboden, is je design nog niet optimaal voorbereid voor het drukken van posters. Controleer in dit geval nog eens de designvoorwaarden en gebruik als hulp onze template.

Verzending en verpakking van posters

Voor posters bieden we geen expres- of premiumverzending en geen cadeau-optie aan. De formaten 20×20 en 20×30 verzenden we in een stabiele envelop als brief, de formaten 40×60 en 60×90 opgerold in een kartonnen doos.

Bekijk ook onze video (Engels)