Apua design-työkalulla suunnitteluun

Tunnista painatusalue

Painatusalue kertoo, mihin kohtiin tuotetta voimme tehdä painatuksen. Alue näkyy design-työkalussa mustana tai valkoisena neliönä. Sijoita designisi ja tekstisi neliön sisään.

Designilla on punainen reunus: Designiasi ei voi painaa näin. Vedä se painatusalueen sisälle.

Designilla on vihreä reunus: Erinomaista!

Asemoi designit optimaalisesti

Kun noudatat näitä vihjeitä, designisi pääsee tuotteessa parhaiten esille.

Isokokoinen design: Kooltaan iso design näyttää yleensä parhaalta keskellä paidan etupuolta. Keskikohdan löytämistä helpottaa apuviiva, joka näkyy kun liikutat designia.

Pienikokoinen design: Kooltaan pienet designit ja logot tulevat hyvin esiin rinnassa oikealla tai vasemmalla puolella. Varo kuitenkin, ettei design taivu liikaa kainalon alle. Kolmannes rinnan leveydestä on hyvä suuntaviiva.

Design jää liiaksi käsivarren alle.

Vedä se keskemmälle: Erinomaista!

Valitse toisistaan hyvin erottuvat design- ja tuotevärit.

Tumma design ei näytä hyvältä tummaan tuotteeseen painettuna, vaikka niin kuvaruudulta voisi päätelläkin. Sama pätee myös vaaleisiin tuotteisiin painettuihin vaaleisiin designeihin sekä kaikkiin muihin väriyhdistelmiin, joiden sävyt ovat liian lähellä toisiaan. Valitse siis selvästi toisistaan erottuvat design- ja tuotevärit.

Tuote- ja designvärit eivät erotu tarpeeksi toisistaan

Erinomaista

Huomioi designin ja tuotteen kokosuhde

Design-työkalun kuvassa on keskikokoinen tuote (esim. M). Määrität itse, missä suhteessa designisi mitat ovat tähän standardikokoon nähden. Kun tilaat tuotteen jonkin muun kokoisena, emme valitettavasti voi sovittaa designia automaattisesti tuotteen kokoon. Painatus on aina samankokoinen riippumatta siitä, tilaatko tuotteen S- tai 4XL-kokoisena. Sen vuoksi design voi näyttää valmiissa paidassa isommalta tai pienemmältä kuin esikatselukuvassa.

Vinkki:

• Tilaat ryhmälle: Tilaa lasten ja aikuisten paidat sekä erityisen pienet tai erityisen isot koot erikseen ja sovita painatuksen koko vastaamaan kunkin tuotteen kokoa. Vedä design työkalussa hieman pienemmäksi (esim. XS-kokoa varten) tai isommaksi (esim. XXL-kokoa varten) kuin sen on tarkoitus olla.
  • Tilaat painatusalaltaan isokokoisen tuotteen: Vältä liian pieneltä näyttävä painatus esiliinojen, peittojen ja tyynyjen kaltaisissa laajapintaisissa tuotteissa vetämällä design mieluummin vähän isommaksi kuin sen on tarkoitus olla.

Ei painatusta vetoketjujen, taskunsuiden tai saumojen päälle

Emme voi tehdä painatusta saumojen, taskunsuiden tai vetoketjujen päälle. Älä siis koskaan sijoita designeja, valokuvia tai tekstejä sellaisiin kohtiin. Joissakin tapauksissa painatuksen voi asemoida näin ja tuotteen siirtää ostoskoriin tilattavaksi, mutta siitä huolimatta emme valitettavasti pysty toteuttamaan tilausta.

Ei päällekkäisiä painatuksia

Emme voi painaa toistensa päälle meneviä designeja. Älä siis sijoita designeja, kuvia tai tekstejä toistensa päälle. Joissakin tapauksissa painatuksen voi asemoida näin ja tuotteen siirtää ostoskoriin tilattavaksi, mutta siitä huolimatta emme valitettavasti pysty toteuttamaan tilausta.

Ratkaisu ongelmaan

• 1. Designia ei voi sijoittaa tuotteeseen
  • 2. Grafiikkaa ei voi vetää pienemmäksi
  • 3. Pikseligrafiikkaa ei voi vetää isommaksi

Designia ei voi sijoittaa tuotteeseen

Jotkin tuotteemme, kuten esim. hengittävät paidat, sateenvarjot tai lasten hupparit, voidaan painaa vain flex- tai flokkipainatuksella. Tätä painomenetelmää varten tarvitsemme vektoriformaatissa olevan tiedoston (tiedostomuoto SVG, AI, EPS tai CDR). Jos olet valinnut jonkin tällaisista tuotteista ja yrität asemoida siihen kuvan (tiedostomuoto JPG, PNG tai GIF) ”Lataa palvelimelle” -toiminnolla, saat virheilmoituksen.

Vinkki:

• Vaihda tuotteen väriksi valkoinen. Valkoisiin tuotteisiin voimme tehdä painatuksen digitaalisena siirtokuvana. Tähän painatusmenetelmään käyvät kaikki tiedostomuodot.
  • Valitse jokin muu tuote.
  • Muunna kuva vektorigrafiikaksi. Lisätietoa

Grafiikkaa ei voi vetää pienemmäksi

Olet todennäköisesti valinnut tuotteen, johon voidaan tehdä vain flex- tai flokkipainatus. Sellaisia tuotteita ovat esim. hengittävät paidat, sateenvarjot ja lasten hupparit. Tätä painomenetelmää varten tarvitsemme vektoriformaatissa olevan tiedoston (tiedostomuoto SVG, AI, EPS tai CDR). Vektorigrafiikoita ei voi pienentää loputtomiin. Kapeimpien kohtien on oltava vahvuudeltaan vähintään 1,5 mm, ettei painatus repeä. Designia voidaan siis pienentää enintään sen verran, että sen pienimmät osat ovat vähintään 1,5 mm leveitä.

Vinkki:

• Valitse tuote, joka soveltuu myös digitaalipainatukseen (ks. ylh.). Vektorigrafiikka painetaan silloin automaattisesti digitaalipainatuksena. Tässä painomenetelmässä viivojen paksuudella ei ole merkitystä.

Pikseligrafiikkaa ei voi vetää isommaksi

Painamme tekstiilejä 200 dpi:n resoluutiolla. Lyhenne dpi ilmaisee kuvapisteiden tiheyden. Esimerkiksi 1000 pikseliä leveästä grafiikasta, joka painetaan 200 dpi:llä, saadaan 12,7 cm leveä design. Sovelluksemme ei salli tiedoston vetämistä suuremmaksi, koska seurauksena olisi epätarkka ja himmeä painotulos.

Vinkki:

• Lataa palvelimelle vain designeja, joiden resoluutio ja pikseliluku ovat riittävän korkeat. T-paita-designiin suosittelemme 200 dpi:tä ja korkeintaan 4000 x 4000 pikseliä.