Värierot kuvaruudulla ja paidassa

RGB ja CMYK

Pikseligrafiikat näkyvät tietokoneen näytöllä RGB-värimallin mukaisesti. RGB tarkoittaa: punaista (rot) – keltaista (grün) ja sinistä (blau). Kaikki muut värit koostuvat eri tavoin yhdisteltynä näistä väreistä. Katso alhaalla oleva vasen kuva.

Jotta pikseligrafiikat voidaan painattaa, ne täytyy kuitenkin muuttaa CMYK-värimalliin. Digitaalipainatuksessa värit sekoitetaan eri tavoin syaanista, magentasta, keltaisesta ja mustasta, mikä saattaa aiheuttaa eroavaisuuksia näytön esikatselukuvassa. Katso alhaalla oleva keskimmäinen kuva.

CMYK -väreiksi muuttamisen jälkeen vuorossa on lisää väriarvojen korjauksia, jotka optimoimme parantamaan mahdollisimman monta kuvaa. Riippuen siitä kuinka hyvin kuvasi sopii näihin perusasetuksiin, värit vastaavat alkuperäistä (alhaalla oikealla oleva väritaulu näyttää värit valmiiksi painetulla tekstiilillä).

Näytön värikanavat

Jokainen näyttö toistaa värit asetuksista riippuen eri tavoin. Kirkkauden, kontrastin ja voimakkuuden eri yhdistelmät voivat vaikuttaa väreihin huomattavasti.

Vinkki: Tee grafiikkasi väreistä tummemmat ja kontrasteista selkeämmät. Vaikka kuva kuvaruudullasi olisikin liian räikeä tai värit liian intensiiviset, lopputulos saattaa vastata odotuksiasi. Huomaa: Myös tekstiilin väri vaikuttaa asiaan. Esim. Musta pohjaväri vaikuttaa väreihin enemmän kuin valkoinen (katso seuraavaa).

Olemme luoneet esimerkkinä väritaulut, joista näet värimuutokset valkoisessa ja värikkäissä tuotteissa.

Digitaalinen suorapainatus valkoiselle pohjalle

Farbumwandlung Weiß

Digitaalinen suorapainatus väripohjalle

Farbumwandlung Farbe