Lämpösublimaatio

Lämpö-sublimaatio on painatustapa, jota käytetään kuppien, mukien ja koteloiden (iPad, Kindle, Smartphone) painatuksessa.

Lämpösublimaatiopainatuksessa motiivi tai teksti painetaan ensin peilikuvana siirtokalvoon. Sen jälkeen motiivi tai teksti siirretään korkeassa lämpötilassa (siitä nimi thermo/lämpö) tuotteeseen. Erityinen pinnoite tuotteessa reagoi tällöin väripigmentteihin ja kiinnittää motiivin tai tekstin pysyvästi pintaan.

Tuloksena on värikäs kuva, joka on siirretty tasaiseen pintaan - motiivi ei korotu pinnasta. Lämpösublimoidut tuotteet kestävät erittäin hyvin pesun astianpesukoneessa sekä myös auringonvalon ja ovat siitä syystä aina mukavia ja kauan kestäviä seuralaisia.

Huomaa: Optimaalinen kuvan resoluutio lämpösublimaatiopainatuksessa on 400 dpi:tä. Jos grafiikkasi resoluutio on suurempi tai pienempi, se vaikuttaa painatuksen kokoon ja laatuun.