Vektori- ja pikseligrafiikat - johdanto

#
  Vektorigrafiikka Pikseligrafiikka
Tiedostomuoto .svg, .ai, .eps, .cdr .png (suositus), .jpg, .bmp tai .gif
Koko 28 x 28 cm (suositus)
max. 38 x 38 cm
min. 50 x 50 pikseliä
max. 4000 x 4000 pikseliä
Laatu kokonaan vektoroitu, suljetut polut, sileät reunat tausta poistettu, ei pikselinen, terävät reunat
Resoluutio - 200 dpi:tä (lämpösublimaatio: 400 dpi:tä)
Värit max. 3 väriä rajattomasti värejä, värisiirtymät mahdollisia
Painatusmenetelmä Siirtokuvapainatus (flex ja flokki) Digitaalipainatus

Vektorigrafiikka

Vektorigrafiikassa kuva rakentuu geometrisista muodoista kuten linjoista, ympyröistä ja käyristä. Geometristen muotojen ansiosta kuva on matemaattisesti määritelty. Vektorigrafiikkaa voidaan suurentaa (skaaloittaa) ilman että sen laatu kärsii, sillä kuva lasketaan kerta kerralta uudelleen.

Vektorigrafiikoita suunnitellaan grafiikkaohjelmien kuten Adobe Illustrator, Corel Draw ja Inkscape avulla. Spreadshirtillä vektorigrafiikat toimivat plottpainatuksen painatusmalleina (fleksi ja flokki). Taataksesi korkeimman mahdollisen yhteensopivuuden, tallenna vektorigrafiikkasi tiedostomuotoon .ai.

Pikseligrafiikka

Pikseligrafiikka on tietokonegrafiikka, jossa kuva on suunniteltu niin sanottujen pikseleiden (kuvapisteiden) rasterimuotoiseen järjestyksen avulla. Jokaista pikseliä vastaa yksi väri. Pikseligrafiikkaa suurennettaessa myös yksittäiset pikselit suurentuvat. Mitä suuremmaksi kuvaa muutetaan, sitä karkeammiksi, kulmikkaammiksi ja epäselvemmiksi pikselit tulevat."".

Spreadshirtillä pikseligrafiikat toimivat digitaalipainatuksen painatusmalleina . Suosittelemme pikseligrafiikoiden tallentamista tiedostomuotoon .png. Grafiikan resoluutio näkyy dpi-arvona ja kertoo kuvapisteiden määrän.

Lisää vektori- ja pikseligrafiikoista