Farveforskelle på skærm og T-shirt

RGB og CMYK

Pixelgrafikker vises på skærme iht. RGB-farveskemaet. RGB betyder: red-green-blue (rød-grøn-blå) Herved sætter hver farve sig sammen af forskellige andele af disse tre farver. Se billedet nede til venstre.

Dog skal de omformes iht. CMYK-farveskemaet for at kunne blive trykt som pixelgrafikker. Ved digitaltryk blandes farverne af forskellige andele af cyan, magenta, gul og sort, hvilket kan medføre afvigelser fra billedet på skærmen. Se billedet nede i midten.

Efter konvertering til CMYK-farver følger der yderligere korrektioner af farveværdier, som vi har optimeret således, at så mange billeder som muligt nyder godt heraf. Alt efter hvor meget dit motiv passer til disse grundindstillinger, vises farverne som på det originale billede. (Farvetavlen nede til højre viser farverne på det færdigtrykte tekstilmateriale.)

Skærmens farvekanaler

Hver skærm viser farverne forskelligt alt efter indstilling. Kombinationen af lysstyrke, kontrast og intensitet kan ændre farverne betydeligt.

Tip: Indstil dit billedes farver og kontraster på en højere værdi. Hvis billedet er lidt for skrigende og farverne virker for intensive på din skærm, vil resultatet omtrent opfylde dine forestillinger. Bemærk: Tekstilmaterialets farve spiller også en rolle. Således påvirker f.eks. en sort baggrund farverne mere end en hvid (se nede).

Vi har lavet et par eksempler på farvetavler, hvor man kan se afvigelserne på hvide og kulørte produkter. De bør kunne hjælpe dig med at se farveforskellene.

Direkte digitaltryk på hvid baggrund

Farbumwandlung Weiß

Direkte digitaltryk på kulørt baggrund

Farbumwandlung Farbe