Vad är print-on-demand?

Med print-on-demand trycks dina produkter direkt efter att beställningen kommit in – oavsett om det handlar om 1 eller 10 artiklar. Det är möjligt eftersom tryckprocessen styrs helt digitalt och varje artikel produceras individuellt.

Som designer på marknadsplatsen eller butiksinnehavare är du del av vårt print-on-demand-förfarande med varje beställning. Utgångspunkten är ditt motiv eller din Spreadshop-produkt, som sparas som digital fil på Spreadshirts servrar. Så snart en kund beställer något hos dig börjar print-on-demand-processen – och den är lönsam från det första exemplaret. Print-on-demand-förfarandet används för alla tryckmetoder på Spreadshirt.

Spreadshirt använder den bästa skrivaren på marknaden i sina produktionsprocesser. På det sättet skapas briljanta tryckresultat och produkter som håller länge och som på alla sätt kan mäta sig med kvalitetsegenskaperna för traditionella tryckmetoder som offsettryck.

Det finns många fördelar med denna print-on-demand-process för dig:

• Som designer och butiksinnehavare kan du komma igång direkt gratis utan investeringar och risker och tjäna pengar på varje beställning genom provision
  • Så snart ditt motiv har laddats upp kan du erbjuda det till försäljning på över 120 klädesplagg eller accessoarer
  • Du behöver inte tänka på lager eller logistik – Spreadshirt trycker, packar och skickar direkt till dina kunder
  • Spreadshirt tar hand om hela kundservicen, från genomförandet av beställningen och betalningsprocessen till eventuella reklamationer
  • Ändringar av dina motiv eller produkter kan göras när som helst och tas med i trycket

Du som publicerar dina egna motiv kan utnyttja dessa fördelar:

• Med print-on-demand kan du enkelt testa affärsmodeller och motivutkast utan risk
  • Som illustratör, konstnär eller serietecknare kan du koncentrera dig på arbetet med dina motiv och ändå erbjuda din publik merchandiseartiklar
  • Som influencer på sociala medier kan du göra dina följare till kunder utan stora insatser
  • Du kan rikta in dig på små nischer och behöver inte tänka på storleken eller köpkraften hos dina fans – det gäller för gamers, fixie-cyklister eller feng-shui-fetischister