Organisera butiken efter teman

I Spreadshop kan du skapa teman och tilldela dem motiv. Det är till stor hjälp om du erbjuder väldigt många motiv som kan delas in i underkategorier. På det sättet kan du presentera ditt utbud mer överskådligt och kunderna hittar snabbare de motiv som de verkligen vill ha. I vår videovägledning på engelska ser du exakt hur det fungerar:

Vi rekommenderar att använda butiksteman om du har minst tolv motiv i din butik. Då kan du exempelvis skapa tre teman och tilldela dem fyra motiv var.

När du har skapat teman visas en extra menypunkt i den övre navigeringen i din butik. Där hittar kunderna en översikt över alla teman i din butik. Dessutom kan de använda dina teman som filter. Du kan ordna teman i valfri ordningsföljd, avaktivera eller radera – naturligtvis utan att motiv raderas.

Observera att dina motivs ordningsföljd inom ett teman rättar sig efter dina motivs ordningsföljd på produktlistsidan. Om du vill ändra ordningsföljden klickar du på Sidalternativ > Produktlista > Sortera.

Exempel på möjliga indelningar:

• Innehåll (t.ex. djur, musik, yrken)
  • Stil (t.ex. typografi, roligt, svartvitt)
  • Högtider/helgdagar (t.ex. jul, Halloween, födelsedag)
  • Försäljningsranking/nyhet (t.ex. bästsäljare, ny)

Vid benämningen av dina butiksteman bör du tänka på några SEO-krav. Webbläsartillägg som Keyword Everywhere eller Keyword Planner från Google Adwords kan hjälpa dig. Välj först ett temanamn som passar så bra som möjligt till de tillhörande motiven. Kontrollera sedan sökvolymen för detta begrepp. Den bör inte vara för hög, men i alla fall ligga över tio sökfrågor per månad. Dessutom kan du enkelt kontrollera på Google om det görs sökningar på ditt butikstema. Ange helt enkelt temanamnet tillsammans med ”T-shirt” och se hur många träffar du får. För övrigt: Ju fler motiv som läggs till ett tema, desto högre rankas det på Google.

Observera att namnen på dina butiksteman inte översätts. Om du alltså säljer internationellt med din butik, bör du välja begrepp som går att förstå universellt. Dessutom bör den maximala längden på temanamnen vara 30 tecken, så att de är läsliga även på mobila enheter.