Marknadsför butik med produktflöde

Ett så kallat produktflöde samlar automatiskt information om dina butiksartiklar och gör dem lätta att förstå för tjänster som Facebook, Google och Instagram. Därigenom kan de t.ex. visa bilder, priser eller färger på dina butiksartiklar automatiserat på sina sidor och du kan skapa tilltalande annonser med produktinformation med några få klick.

Följande videovägledningar (på engelska) och korta anvisningar hjälper dig att ordna ett produktflöde för din butik.

Skapa produktflöde med Facebook Business Manager

1. Gå först till ”Försäljningskanaler” i ditt användarområde.
  2. Klicka på ”Redigera” vid den butik som du vill generera ett produktflöde för.
  3. Klicka först till vänster på ”Avancerat” och sedan på ”Produktflöde”. Den länk som finns där kopierar du till urklipp.
  4. Gå därefter till Business Manager-sidan i ditt Facebook-konto och följ anvisningarna i denna hjälpartikel på Facebook.
  5. Du kan även göra reklam på Instagram via din Facebook Business-sida.

Skapa produktflöde i Google Merchant Center

1. Klicka först på ”Försäljningskanaler” i ditt användarområde.
  2. Välj ”Redigera” vid den butik som du vill generera ett produktflöde för.
  3. Klicka först på ”Avancerat” och sedan på ”Produktflöde”. Kopiera sedan den tillhandahållna länken till urklipp.
  4. Gå till Google Merchant-sidan och följ anvisningarna i denna hjälpartikel på Google.