Omvandla pixelgrafik till vektorgrafik

#

Vi trycker pixelgrafik med digitaltryck. Om du vill använda ditt pixelmotiv för plottertryck, måste du först omvandla det till vektorgrafik. Några program övertar denna uppgift automatiskt. En motsvarande funktion i Adobe Illustrator heter ”direktkalkering”. Om du använder Corel Draw, väljer du funktionen ”kalkera bitmapp”.

Alternativt kan du även göra omvandlingen manuellt, så att säga rekonstruera motivet för hand. Verktyget ritstift i Adobe eller frihandsverktyget i Corel är bra verktyg för att sätta de önskade linjerna och hörnpunkterna med musen eller en ritplatta.

Är du nybörjare på grafik?

Det enklaste är om du överlåter arbetet till vår grafikservice. För endast 140 SEK per motiv skapar de ditt önskemotiv med hjälp av dina uppgifter eller omvandlar din förlaga till en motsvarande vektorgrafik. Läs mer

Om du vill designa motiv själv men saknar nödvändig kunskap, kan du ta hjälp av en av våra motivvägledningar:

1. Halloweenpumpa: Videovägledning för Adobe Illustrator
  2. Kattmotiv: Schritt-für-Schritt-Anleitung med gratisprogrammet Inkscape