Plottertryck (flex- och flocktryck)

För att trycka din T-shirt med plottertryck behövs vektorgrafik som förlaga. Den får inte bestå av mer än 3 färger. Vektorgrafik består av kurvor.

Ett motiv skärs ut maskinellt ur transferfolien längs dess kurvor av en transferkniv. Varje tryckfärg skärs ut ur en egen folie.

Sedan måste delar av folien som inte har tryckts tas bort, så att bara motivet blir kvar.

Slutligen placeras motivet på T-shirten och smälts under värme och tryck samman med T-shirten.

Folien tas bort och T-shirten är färdig.