Använda vår grafikservice

Det här kan vi göra för dig

Du känner kanske igen det. Ibland slumrar de bästa motividéerna redan tryckfärdiga i ditt huvud. Vår grafikservice hjälper dig att omvandla ditt önskemotiv till en tryckbar förlaga. Vi gör en tryckfärdig vektorgrafik av ditt foto, stöder dig vid optimering av befintlig grafik och förvandlar till och med handritade skisser till tryckfärdiga motiv.

Så här enkelt är det

För att använda vår grafikservice behöver du först och främst ett användarkonto på vår plattform. Anmälan är helt gratis.

Som ny användare kan du ladda upp din fil via sidan Grafikservice Spreadshirt. När du klickar på knappen ”Ladda upp grafik” öppnas efter inloggningen ett formulär som du kan använda för att skicka din förlaga till oss. Om du skapade ditt användarkonto redan 2015 eller tidigare, hittar du motsvarande sida under Motiv och produkter > Grafikservice i ditt användarområde.

Vi accepterar många olika filformat, t.ex. jpg, png, gif, bmp, eps, ai, cdr, svg, psd, pdf. Du har möjlighet att ange önskad storlek för ditt motiv. Om du inte fyller i detta alternativ, försöker vi aktivera grafiken så liten som möjligt. Om du har speciella önskemål eller anmärkningar, finns det ett kommentarsfält.

Inom 1–3 arbetsdagar gör vi det färdigbearbetade motivet tillgängligt uteslutande i ditt användarområde. Via e-post får du en bekräftelse och fakturan som bilaga. Därefter kan du använda motivet som du vill, till exempel för att designa T-shirts till dig själv, till din butik eller till marknadsplatsen.

Allt detta kostar 140 SEK per motiv. Du kan betala med alla betalningssätt som är tillgängliga på Spreadshirt, inklusive presentkort.

Grafik Service

Det här är våra gränser

Vi gör vårt bästa för att uppfylla alla dina grafikönskemål. Ett par gränser har dock satts för oss, nämligen när

• rättsliga skäl talar emot det (varumärkesrätt, personliga rättigheter, författningsrätt)
  • förlagan har för låg upplösning för att omsätta detaljer väl eller
  • motivet i din önskade storlek vore för fint för trycket.

I dessa fall måste vi häva din order. Du informeras via e-post. Beroende på ditt betalningssätt överförs pengarna sedan tillbaka till dig resp. debiteras inte alls. Detsamma gäller när vi inte kan omsätta dina önskemål efter två försök.

Det här kan du vänta dig

Exempel på fotomotiv (personer, föremål etc.)

I exemplet nedan omvandlades ett foto till en enfärgad vektorgrafik. Viktigt: För plottertryck kan högst 3 färger användas. Överväg därför vilka beståndsdelar som är särskilt viktiga för slutgrafiken och vilka som är mindre viktiga. Landskapsbilder i många färger har exempelvis tyvärr dåliga chanser och måste i tveksamma fall avvisas.

Designservice bild 2

Exempel på logotyper och textmotiv

Vid sådana motiv tar sökningen efter det ursprungliga teckensnittet ofta lång tid. Ange därför om möjligt alltid de använda teckensnitten. Om du inte känner till dem försöker vi hitta ett liknande teckensnitt eller ett teckensnitt som passar bättre för plottertryck.

Designservice bild 1

Du kan även skicka skisser som du ritat själv. Vi omsätter dem till en optimal grafik.

Designservice bild 1 Designservice bild 1