Spårning

I dina avancerade butiksinställningar under ”Spårning” kan du analysera kundernas beteende med hjälp av vanliga verktyg.

Kopplingen till Google Analytics och din Facebook-pixel sker via motsvarande färdiga fält.

I området ”Ytterligare spårningsverktyg” kan du med hjälp av egen kod använda ytterligare verktyg, t.ex. från leverantörer som hotjar eller crazyegg eller definiera helt egen spårningskod.

Följande händelser är tillgängliga för spårning:

Händelse Utlöses när en kund...
onUpdate ...byter kategori (herr, dam osv.) eller växlar från en listsida till en detaljsida.
onAddToBasket ...lägger en artikel i kundvagnen.
onBasketChange ...gör ändringar i kundvagnen (tar bort artiklar, ändrar storlek/antal, löser in kupong).
onCheckoutStep ...går vidare i kassan (t.ex. från adress till betalningssätt).
onOrderSuccess ...slutför en beställning.

Så här integrerar du din kod i inmatningsfältet:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onAddToBasket(function (item) { console.log(item); });
    window.sprdShop.onBasketChange(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onCheckoutStep(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onOrderSuccess(function (data) { console.log(data); });
</script>

Denna kod ger bara objekt i konsolen, så att du kan kontrollera om allt fungerar. Ersätt sedan console.log(data); med ditt analysverktygs kod, så att informationen kommer till din butik och du kan utvärdera beteendet. Händelserna onBasketChange, onOrderSuccess och onCheckoutStep ges först när kunden kommer till kassan.