Reklamer for butikken med produkt-feed

En såkalt produkt-feed samler automatisk informasjon om artiklene i butikken din, og gjør dem lett forståelig for tjenester som Facebook, Google og Instagram. Dermed kan de vise f.eks. bilder, priser eller farger på butikkartiklene dine automatisk på sidene sine, og du kan opprette tiltalende annonser med produktinformasjon med noen få klikk.

De følgende instruksjonsvideoene (på engelsk) og kortveiledningene hjelper deg med å innrette en produkt-feed for butikken din.

Opprette produkt-feed med Facebook Business Manager

1. Gå til «Salgskanaler» i brukerområdet ditt.
  2. Klikk på «Rediger» ved den butikken du vil opprette en produkt-feed for.
  3. I venstre navigasjonslinje klikker du på «Utvidet», og deretter på «Produkt-feed». Kopier lenken der.
  4. Gå deretter til Business Manager-siden i Facebook-kontoen din, og følg anvisningene i denne hjelpeartikkelen i Facebook.
  5. De kan også reklamere på Instagram via Facebook Business-siden din.

Opprette produkt-feed i Google Merchant Center

1. Klikk på «Salgskanaler» i brukerområdet ditt.
  2. Velg «Rediger» ved den butikken du vil opprette en produkt-feed for.
  3. Klikk på «Utvidet» og deretter på «Produkt-feed». Kopier lenken der.
  4. Gå til Google Merchant-siden og følg anvisningene i denne hjelpeartikkelen fra Google.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor skjer det ingenting etter jeg laster opp produkter?

Det tar bare noen sekunder å laste opp produkter i feeden din. Men deretter må Google Merchant Center konsolidere opplysningene, og det kan ta opptil fem dager. Ikke klikk på «Hent nå» eller «Behandle feeden på nytt» i denne tiden. Da vil prosessen starte på nytt, og ventetiden blir enda lengre.

Når du ser et utfylt diagram i «Diagnose»-fanen, er konsolideringen ferdig.

Jeg mottar feilmeldinger om manglende fraktopplysninger i Google Merchant Center. Hva skal jeg gjøre?

Avhengig av det angitte salgslandet kan det være nødvendig å legge inn opplysninger som fraktpris og frakttid manuelt i Merchant Center. Disse opplysningene kan du legge inn i menypunktet «Frakt».

Det er viktig at valutaen for landet varen skal sendes til stemmer overens med valutaen i butikken. Feeden i butikken din sender kun den forhåndsinnstillte valutaen din. Du finner informasjon om dette i butikkinnstillingene i Utvidet > Språk og valuta.

Jeg vil tilby flere forsendelsesregioner, men får advarsler om manglende fraktopplysninger.

Hvis du vil at kunder i en annen valutaregion (f.eks. Sverige) skal få vist fraktopplysninger i sin egen valuta, må du opprette en subfeed.

I Merchant Center finner du denne funksjonen i Artikler > Feeds > Legg til subfeed.

Eksempel: Sveits som valutaregion i en tysk butikk
For at opplysningene fra butikken skal stemme overens med opplysningene i Merchant Center, må landkoden i feed-URL-en tilpasses det enkelte mållandet. Dessuten kan du oppgi avvikende fraktutgifter og frakttider for Sverige.

I vårt eksempel på domenet i subfeeden endres fra shop.spreadshirt.no/shopname/products.rss til shop.spreadshirt.se/shopname/products.rss.

Dermed vil alle som besøker siden fra Sverige få vist valutaen SEK i stedet for NOK. Utfør de samme trinnene for hvert land du ønsker å dekke (f.eks. .pl for Polen, .ch for Sveits osv.).

Her finner du en oversikt over alle valutaer og domener vi støtter.

Jeg får andre røde og gule feilmeldinger. Hva skal jeg gjøre?

Vi følger med på hvilke feilmeldinger som oppstår ofte, og gjør vårt beste for å unngå at det oppstår kritiske (røde) feilmeldinger. Meldinger merket i gult er ikke avgjørende for at feeden skal fungere, og er derfor ikke noe å bekymre seg for. Et blått informasjonssymbol gir ytterligere hjelp, men det er ingen negative tekniske effekter på feeden din.