Flokktrykk

Ved flokktrykk skjæres motivet ut på fargefolie og sveises på produktet. Flokktrykk har følgende egenskaper:

Edelt utseende

Trykket har en fløyelsaktig, stofflig overflate. Ettersom trykkfolien er relativt tykk (0,5 mm) vises motivet litt opphøyet på stoffet og føles som et tynt lag med plysj. Trykkfargene lyser lett.

Lang holdbarhet

Motiver med flokktrykk beholder fargebriljansen selv etter manger gangers vask.

Når oppnår jeg best resultat med flokktrykk?

• Ved tekst: Takket være de lysende fargende og det relativt tykke materialet vises teksten tydelig i forhold til bakgrunnen.
  • Ved små og mellomstore motiver, og motiver med mange detaljer: Logoer og stiliserte motiver blir spesielt vellykkede med flokktrykk.
  • På bomull: Det myke, stoffaktige materialet tilpasser seg optimalt til produkter med høy andel av bomull. På andre materialer (f.eks. drakter) gir flokktrykk en tydelig kontrast, slik at motivet blir spesielt klart.

Hva må jeg ta hensyn til ved flokktrykk?

• Motivet må lastes opp som vektorgrafikk. Hvilke krav er det til trykkmotivet?
  • Maksimalt 3 farger per motiv. Hvilke trykkfarger tilbyr Spreadshirt?
  • Spesielt store motiver er best egnet for produkter av tykke, tunge stoffer (f.eks. gensere). På tynne stoffer (f.eks. T-skjorter) er brukskomforten mindre, ettersom flokkfolien er relativt tykk og lite fleksibel.
  • Motiver med smale detaljer (f.eks. tynne linjer) og motiver som plasseres over sømmer kan brytes opp på disse stedene etter noen gangers vask.