Omdanne pikselgrafikk til vektorgrafikk

#

Pikselgrafikk trykker vi med digitaltrykk. Hvis du vil bruke plottrykk for et pikselmotiv, må du først konvertere motivet til vektorgrafikk. Noen programmer kan gjøre dette automatisk. I Adobe Illustrator heter funksjonen for dette «Live trace». Hvis du bruker Corel Draw, bruker du funksjonen «Vektorisere bitmap».

Eventuelt kan du utføre omformingen manuelt, altså «kopiere» motivet for hånd. Verktøyet «Pen Tool» i Adobe eller «Freehand Tool» i Corel er gode verktøy for å tegne ønskede linjer og hjørnepunkter med mus eller digitalt tegnebrett.

Er du fersk innen grafisk bearbeiding?

Det enkleste er å overlate jobben til vår grafisk service. For kun 130 NOK per motiv oppretter vi ditt ønskemotiv ut fra dine angivelser, eller vi omgjør din grafikk til en egnet vektorgrafikk. Få vite mer

Hvis du vil designe motivene dine selv, men mangler nødvendig kunnskap, kan du finne hjelp i en våre våre designveiledninger:

1. Halloweengresskar: Videotutorial for Adobe Illustrator
  2. Kattemotiv: Trinn-for-trinn-veiledning med gratisprogrammet Inkscape