Trykkemetoder

I området for egendesign og i SpreadShop er digitaltrykk forvalgt som standard trykkemetode. Som kunde kan du endre trykktypen til plottrykk hvis det valgte motivet er egnet for det. Klikk på motivet for å gjøre dette. Fargeutvalget for flexitrykk, flokktrykk og spesial-flexitrykk åpnes automatisk når det er tilgjengelig. Krav til grafikk for plottrykk og digitaltrykk kan du se her.

Slik foregår trykkingen: Digitaltrykk

Med datastyring sprøytes fargestoff på produktet, før det fikseres. Digital direct er standard-trykkemetoden vår som brukes mest. Mer om digital direct

• Egnet for alle filformater
  • Briljante trykkresultater
  • Myk overflate ettersom materialet farges direkte inn

Termosublimasjon

Termosublimasjon

Motivet overføres til en transferfolie, og dampes så på produktet med varme.

• Brukes til tilbehør som kopper og mobildeksler.
  • Egnet for alle filformater
  • Påkrevd minimum oppløsning for pikselgrafikk: 400 dpi
  • Overflaten på produktet farges

Digital transfertrykk/
laser-transfertrykk

Laser-transfertrykk

Motivet overføres til en transferfolie, og presses så på produktet med varme. Hvite produkter får gjennomsiktig transferfolie, produkter med farger får hvit transferfolie.

• Brukes til tilbehør som vesker og capser.
  • Egnet for alle filformater
  • Den matte folien gjør at man kan kjenne motivet på produktet.

Slik foregår trykkingen: Plottrykk

Flexitrykk (glatt)

Glatt (flexitrykk)

Motivet skjæres ut av den matte folien og presses deretter på produktet med varme.

• Egnet for tekst og mindre motiver (f.eks. logoer)
  • Trykkgrunnlaget er en vektorgrafikk
  • Maksimalt 3 farger per motiv

Flokktrykk (fløyelsaktig)

Fløyelsaktig (flokktrykk)

Motivet skjæres ut av den fløyelsaktige folien og presses deretter på produktet med varme.

• Trykkgrunnlaget er en vektorgrafikk
  • Maksimalt 3 farger per motiv
  • Motivet ligger oppå motivet, og kjennes mykt ut.

Spesial (flexitrykk)

Spesial (flexitrykk)

For denne spesielle typen flexitrykk bruker vi folier med f.eks. iøynefallende effekter, f.eks. glitrende eller selvlysende.

• Trykkgrunnlaget er en vektorgrafikk
  • Egnet for tekst og enkle motiver
  • Maksimalt én farge per motiv