Tracking

Din SpreadShop gir deg muligheten til å analysere kundenes atferd, og trekke nyttige konklusjoner for hvordan du kan optimere butikkene dine. Slik kan du f.eks. finne ut hvor mange kunder som starter bestillingsprosessen uten å avslutte den.

Slik fungerer tracking på Facebook.

Hvis du bruker tjenester fra Google eller Facebook, kan du enkelt integrere dem i din egen SpreadShop. Vi har laget egne grensesnitt for disse leverandørene, og alt du trenger å gjøre, er å oppgi ID-nummeret ditt på Spreadshirts partnerområde.

Aktivere tracking med Google eller Facebook

For å bruke tracking med Google eller Facebook, må du aktivere funksjonen i partnerområdet ditt under Utvidet > Tracking. Her åpnes et felt hvor du kan legge inn din Analytics ID (Google) eller Pixel ID (Facebook). Når du lagrer, er trackingen allerede aktivert, og det blir sendt data til det valgte analyseverktøyet.

OBS: Opprettingen av en Facebook-pixel kan ta 24 timer. Hvis det vises et sprettoppvindu som ber deg fullføre oppsettet, selv om du allerede har avsluttet opprettingen, kan du ignorere det.

Andre tilbydere og egen tracking

Avanserte brukere har muligheten til å definere sin egen tracking eller bruke andre tracking-leverandører som f.eks. hotjar eller crazyegg. For å gjøre dette, går du til Utvidet > Tracking i partnerområdet ditt. I området «Andre tracking-verktøy» legges du inn koden fra den ønskede leverandøren, eller du kan definere din egen tracking-kode.

Hendelse Utløses hvis en kunde ...
onUpdate … bytter kategori (menn, kvinner osv.) eller går fra en listeside til en detaljside.
onAddToBasket … legger en artikkel i handlevognen.
onBasketChange … foretar endringer i handlevognen (fjerner artikler, endrer størrelse/antall, innløser gavekort).
onCheckoutStep … går et skritt videre i checkout-prosessen (f.eks. fra adresse til betalingsalternativer).
onOrderSuccess … fullfører en bestilling.

Slik integrerer du koden i inntastingsfeltet:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onAddToBasket(function (item) { console.log(item); });
    window.sprdShop.onBasketChange(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onCheckoutStep(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onOrderSuccess(function (data) { console.log(data); });
</script>

Denne koden vil bare sende objekter til konsollen, slik at du kan kontrollere om alt fungerer. Deretter skifter du ut console.log(data); med koden til analyseverktøyet ditt, slik at opplysningene kommer frem til butikken din og du kan evaluere atferden. Hendelsene onBasketChange, onOrderSuccess og onCheckoutStep sendes først når kunden kommer til checkout.