Tracking

I punktet «Tracking» i de utvidede butikkinnstillingene har du muligheten til å analysere kundenes atferd med noen populære verktøy.

Tilknytningen til Google Analytics og din Facebook-piksel foretas via de forberedte feltene.

I området «Andre tracking-verktøy» har du muligheten til å legge inn egen kode for å bruke andre verktøy fra tilbydere som f.eks. hotjar eller crazyegg, eller du kan definere din egen tracking-kode.

Følgende hendelser kan trackes:

Hendelse Utløses hvis en kunde ...
onUpdate … bytter kategori (menn, kvinner osv.) eller går fra en listeside til en detaljside.
onAddToBasket … legger en artikkel i handlevognen.
onBasketChange … foretar endringer i handlevognen (fjerner artikler, endrer størrelse/antall, innløser gavekort).
onCheckoutStep … går et skritt videre i checkout-prosessen (f.eks. fra adresse til betalingsalternativer).
onOrderSuccess … fullfører en bestilling.

Slik integrerer du koden i inntastingsfeltet:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onAddToBasket(function (item) { console.log(item); });
    window.sprdShop.onBasketChange(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onCheckoutStep(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onOrderSuccess(function (data) { console.log(data); });
</script>

Denne koden vil bare sende objekter til konsollen, slik at du kan kontrollere om alt fungerer. Deretter skifter du ut console.log(data); med koden til analyseverktøyet ditt, slik at opplysningene kommer frem til butikken din og du kan evaluere atferden. Hendelsene onBasketChange, onOrderSuccess og onCheckoutStep sendes først når kunden kommer til checkout.