Wat is Print-on-Demand?

Bij Print-on-Demand wordt je bestelling direct na het ontvangen gedrukt, of het hierbij nu om 1 of 10 artikelen gaat. Dat is mogelijk omdat het drukproces geheel digitaal wordt gestuurd en ieder artikel apart wordt geproduceerd.

Als Marktplaats-designer of shopeigenaar ben je met iedere bestelling onderdeel van ons Print-on-Demand-proces: uitgangspunt is je design of Spreadshop-product dat als digitaal bestand op de servers van Spreadshirt is opgeslagen. Zodra een klant iets bij je bestelt, begint het Print-on-Demand-proces en deze is al rendabel vanaf het eerste exemplaar. Het Print-on-Demand-proces wordt bij Spreadshirt gebruik voor alle druktechnieken.

Spreadshirt gebruikt in zijn productieprocessen de beste printers op de markt. Zo ontstaan briljante drukresultaten en duurzame producten die dezelfde kwalitatieve eigenschappen hebben als bij traditionele druktechnieken zoals de offset-druk.

Dit Print-on-Demand-proces heeft voor jou veel voordelen:

• Als designer en shopeigenaar kun je zonder te investeren en zonder risico’s direct en gratis doorstarten en verdien je door middel van de commissies geld met iedere bestelling
  • Zodra je je design hebt geüpload, kun je het op meer dan 120 kledingstukken of accessoires aan je klanten te koop aanbieden
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over opslag of logistiek, Spreadshirt drukt, verpakt en verzendt de bestelling direct naar je klanten
  • Spreadshirt doet de complete klantenservice, te beginnen bij de afwikkeling van de bestelling, via het betaalproces tot en met eventuele reclamaties
  • Wijzigingen aan je designs of producten kunnen te allen tijde worden doorgevoerd en gedrukt

Jij als self-publisher kunt deze voordelen voor jezelf als kans benutten:

• Met Print-on-Demand kun je businessmodellen en designontwerpen zonder risico’s gewoon uitproberen
  • Als illustrator, kunstenaar of cartoonist kun je je geheel concentreren op je werk aan de designs en toch merchandise-artikelen aan je publiek aanbieden
  • Als social-media-influencer kun je van je followers zonder grote moeite klanten maken
  • Je kunt ook kleine doelgroepen hebben en je hoeft niet op de omvang of de koopkracht van je fans te letten. Dat geldt voor gamers, fixie-fietsers of feng-shui-fetisjisten