Adverteren voor een shop met behulp van product-feed

Een zogenaamde product-feed verzamelt automatisch informatie over je shopartikelen en maakt ze toegankelijk voor bijvoorbeeld Facebook, Google en Instagram. Zo kunnen ze bijv. afbeeldingen, prijzen of kleuren van je shopartikelen geautomatiseerd op hun pagina’s weergeven en je kunt met een paar keer klikken aantrekkelijk met je productinformatie adverteren.

De volgende video tutorials (in het Engels) en korte aanwijzingen helpen je bij het maken van een product-feed voor je shop.

Product-feed aanmaken met de Facebook Business Manager

1. Ga eerst naar ‘Verkoopkanalen’ in je gebruikersomgeving.
  2. Klik op ‘bewerken’ bij de shop waarvoor je een product-feed wil aanmaken.
  3. Klik eerst aan de linkerkant op ‘uitgebreid’ en dan op ‘product-feed’. Kopieer vervolgens de link op het klembord.
  4. Ga daarna in je Facebookaccount naar de Business Manager pagina en volg de aanwijzingen van dit helpartikel van Facebook.
  5. Je kunt ook op Instagram via je Facebook Business pagina adverteren.

Product-feed in Google Merchant Center koppelen

1. Klik eerst op ‘Verkoopkanalen’ in je gebruikersomgeving.
  2. Selecteer ‘bewerken’ bij de shop waarvoor je een product-feed wil aanmaken.
  3. Klik eerst op ‘uitgebreid’ en dan op ‘Product-feed’. Kopieer de ter beschikking staande link op het klembord.
  4. Ga naar de Google Merchant pagina en volg hier de aanwijzingen van dit helpartikel van Google.