Pixelafbeelding omzetten in vectorafbeelding

#

Pixelafbeeldingen drukken we met de digitale druktechniek. Als je je pixeldesign voor de plotdruk wilt gebruiken, moet je het eerst in een vectordesign omzetten. Sommige programma’s doen dit automatisch voor je. Een betreffende functie heet bij Adobe Illustrator ‘Actief overtrekken’. Als je Corel Draw gebruikt, neem dan de functie ‘Bitmap vectoriseren’.

Je kunt de afbeelding ook handmatig omzetten, dus met de hand ‘overtrekken’. De tool ‘Potlood’ in Adobe of ‘Vrije hand’ in Corel zijn hiervoor geschikt om met de muis of een grafisch tablet de gewenste lijnen en hoekpunten na te tekenen.

Ben je nieuw op het gebied van grafisch ontwerpen?

Je kunt onze grafische service het werk laten doen. Voor maar € 14,95 per design maken we je gewenste afbeelding aan de hand van je gegevens of zetten we je voorbeeld om in een betreffende vectorafbeelding. Meer lezen

Als je zelf designs wil maken, je echter de nodige knowhow nog niet hebt, gebruik dan een van onze design tutorials:

1. Halloweenpompoen: Videotutorial voor Adobe Illustrator
  2. Kattendesign: Stap-voor-stap handleiding met het gratis programma Inkscape