Thermosublimatie

Thermosublimatie is de druktechniek die wordt gebruikt bij mokken, bekers en hoezen (iPad, Kindle, Smartphone).

Bij het drukken met thermosublimatie wordt eerst het ontwerp of de tekst in spiegelbeeld op een folie gedrukt. Daarna wordt met behulp van grote hitte (daarom ‘thermo’) het ontwerp van de folie op het product gestoomd. Een speciale coat op het product reageert hierbij met kleurpigmenten en absorbeert deze duurzaam.

Het resultaat is een afbeelding met krachtige kleuren dat in het gladde oppervlak zit - het ontwerp kun je niet voelen op het product. Een opdruk gemaakt met behulp van thermosublimatie is heel duurzaam en gaat dus een heel leven mee.

Let op: De optimale resolutie voor de druktechniek thermosublimatie is 400 dpi. Als jouw afbeelding een hogere of lagere resolutie heeft, heeft dit invloed op de grootte en kwaliteit van de opdruk.