Tracking

In je uitgebreide shop instellingen onder ‘Tracking’ kun je met behulp van gangbare tools het klantgedrag analyseren.

Google Analytics en je Facebook-pixel kunnen met behulp van de betreffende aanwezige velden worden gekoppeld.

Onder ‘Andere tracking tools’ kun je met behulp van je eigen code nog meer tools gebruiken, bv. hotjar of crazyegg of je eigen tracking-code definiëren.

De volgende events staan je voor de tracking ter beschikking:

Event Wordt opgestart als een klant...
onUpdate ...een andere categorie selecteert (mannen, vrouwen enz.) of van een lijstpagina naar een detailpagina gaat.
onAddToBasket ...een artikel in het winkelwagentje legt.
onBasketChange ...iets in het winkelwagentje wijzigt (artikelen verwijderen, maat/aantal wijzigen, tegoedbon gebruiken).
onCheckoutStep ...een stap verder in de checkout gaat (bv. van adres naar betaalopties).
onOrderSuccess ...een bestelling heeft afgesloten.

Zo integreer je je code in het invoerveld:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onAddToBasket(function (item) { console.log(item); });
    window.sprdShop.onBasketChange(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onCheckoutStep(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onOrderSuccess(function (data) { console.log(data); });
</script>

Deze code zal slechts objecten in de console zetten zodat je kunt controleren of alles functioneert. Vervang vervolgens console.log(data); door de code van je analysetool zodat de informatie in je shop aankomt en je het gedrag kunt evalueren. De events onBasketChange, onOrderSuccess en onCheckoutStep worden pas doorgegeven als de klant bij de checkout aankomt.