Tuotekuvien jakaminen Facebookissa

Taitava Facebook-markkinointi tekee seuraajistasi uusia asiakkaita. Niinpä näyttövirheet, joita voi ilmetä kun tuotteita jaetaan Facebookissa, ovat erityisen harmillisia. Niistä on vastuussa Facebookin indeksointirobotti.

Lähtöasetelma

Tilanne on seuraavanlainen: Sinä tai joku faneistasi jakaa Facebookissa linkin johonkin tuotteeseesi. Esikatselussa ja itse postauksessa näkyy kuitenkin vain metatietoja, ei tuotevalokuvia.

Ongelma

Niin kauan kuin Facebookin crawleri ei vielä tunne konkreettisia kuvia – kuvia ei siis ole postattu tai jaettu aiemmin – Facebookissa näkyy niiden sijasta tyhjä standardi-esikatselu. Tätä näyttäisi tapahtuvan harvemmin sivuilla, joilla on erittäin runsaasti liikennettä ja korkeat jakamisluvut.

Ratkaisu

Facebookin kuvanindeksointirobottiin liittyvän ongelman voi välttää kahdella tavalla. Jos olet integroinut shoppisi verkkosivuun, vain jälkimmäinen vaihtoehto toimii.

• Siirry Spreadshopissasi tuotteeseen, joka on tarkoitus jakaa. Napsauta Facebookin jakotoimintoa, mutta sulje avautuva ikkuna. Jakamistoimenpiteen keskeytyksen ansiosta tuotekuvat käsitellään Facebookin tietokannoissa ilmeisesti niin, että ne ovat saatavilla tavalliseen tapaan seuraavan kerran jaettaessa. Jos napsautat nyt uudelleen jakotoimintoa ja hyväksyt sen, kuvasi jaetaan virheettömästi. Jos jakaminen ei onnistu vieläkään, kannattaa sulkea Facebook ja yrittää uudelleen.
  • Vaihtoehtoisesti voit välttää ongelman, kun et käytä jakotoimintoa vaan teet oman itsenäisen postauksen suoraan Facebookissa. Lisää tuotekuvasi mieluiten kopioimalla ja liittämällä ne suoraan postaukseen. Silloin kaikki sisällöt näkyvät oikein. Käytä tätä ratkaisua, jos ylläpidät integroitua shoppia. Tai käytä Placeit-palvelua saadaksesi tuotteesi vielä paremmin esiin sosiaalisessa mediassa.