Mainosta verkkokauppaa tuotesyötteellä

Niin kutsuttu tuotesyöte kerää automaattisesti tietoja verkkokaupassasi myytävistä tuotteista ja tekee niistä helposti ymmärrettävät Facebookin, Googlen ja Instagramin kaltaisille palveluille. Siten ne voivat automaattisesti näyttää sivustoillaan esim. shoptuotteidesi kuvia, hintoja ja värejä, ja sinä voit luoda vain muutamalla klikkauksella puoleensavetäviä mainoksia, jotka sisältävät tuotetietoja.

Seuraavat (englanninkieliset) videotutoriaalit ja pikaoppaat auttavat sinua tuotesyötteen käyttöönottamisessa verkkokaupassasi.

Luo tuotesyöte Facebookin Business Managerilla

1. Aloita siirtymällä käyttäjäosiosi ”Myyntikanaviin”.
  2. Klikkaa kohtaa ”Muokkaa” sen verkkokaupan kohdalla, jota varten haluat generoida tuotesyötteen.
  3. Klikkaa vasemmanpuoleisessa navigointi-ikkunassa ensin kohtaa ”Laajennettu” ja sitten kohtaa ”Tuotesyöte”. Kopioi siellä tarjottu linkki leikepöydälle.
  4. Siirry sen jälkeen Facebook-tilisi Business Manager -sivulle ja noudata tämän Facebook-apuartikkelin ohjeita.
  5. Voit mainostaa Facebook-yrityssivusi kautta myös Instagramissa.

Luo tuotesyöte Google Merchant Center -työkalulla

1. Aloita siirtymällä käyttäjäosiosi ”Myyntikanaviin”.
  2. Klikkaa kohtaa ”Muokkaa” sen verkkokaupan kohdalla, jota varten haluat generoida tuotesyötteen.
  3. Aloita klikkaamalla kohtaa ”Laajennettu” ja sitten kohtaa ”Tuotesyöte”. Kopioi sitten tarjottu linkki leikepöydälle.
  4. Siirry Google Merchant -sivulle ja seuraa tämän Google-ohjeartikkelin neuvoja.

Usein kysyttyä

Miksei mitään tapahdu, kun olen ladannut tuotteita palvelimelle?

Tuotteiden lataaminen syötteeseen kestää vain pari sekuntia. Mutta sen jälkeen Google Merchant Center konsolidoi tiedot, mihin saattaa kulua jopa viisi päivää. Älä paina tällä välin painikkeita ”Fetch now” tai ”Re-process feed”. Se aloittaa prosessin alusta ja odotusaikasi pitenee vastaavasti.

Konsolidointi on päättynyt, kun näet täytetyn diagrammin ”Diagnoosi”-välilehdellä.

Saan virheilmoituksia Google Merchant Centeristä puuttuvien toimitustietojen vuoksi. Mitä voin tehdä?

Edellä annetusta vientimaasta riippuen saattaa olla tarpeen täydentää käsin myyntihintaa ja lähetysaikoja koskevia yksityiskohtia Merchant Centerissä. Voit lisätä nämä tiedot valikkokohdassa ”Delivery”.

Tärkeää on, että kohdemaan ja verkkokaupan valuutta on sama. Shoppisi syöte välittää kulloinkin vain etukäteen valitsemasi vakiovaluutan. Tietoa tästä löydät shop-asetusten kohdasta Laajennettu > Kieli ja valuutta.

Haluan tarjota muitakin toimitusalueita, mutta saan varoituksia puuttuvista toimitustiedoista.

Jos haluat, että muilla valuutta-alueilla (esim. Sveitsissä) asuvat asiakkaat näkevät toimitustiedot omassa valuutassaan, tarvitset Googlen multi client-tilin. Tähän asti käyttämästäsi merchant center-tilistä tulee silloin uuden multi client-tilisi alatili.

Kun uusi multi client-tilisi on vahvistettu, voit määrittää uusia toimitusalueita analogisesti tähänastisen merchant center-tilisi kanssa. Lisätietoja saat tästä Googlen tukiartikkelista.

Esimerkki: Sveitsin valuutta-alueen lisääminen saksalaiseen kauppaan
Jotta verkkokaupasta tulevat tiedot pitävät yhtä Merchant Centerin tietojen kanssa, maatunnus on muutettava syötteen URL:ssä kulloisenkin kohdemaan mukaiseksi. Lisäksi voit antaa siten poikkeavat toimituskulut ja -ajat Sveitsiin.

Esimerkissämme verkkotunnus on muutettava subfeedissä muodosta shop.spreadshirt.fi/shopname/products.rss muotoon shop.spreadshirt.ch/shopname/products.rss.

Siten syöte antaa Sveitsistä tuleville kävijöille valuuttana CHF:n eikä EUR:n. Käy samat vaiheet läpi jokaisen muun maan osalta, joihin haluat myydä (esim. .pl Puolaa varten, .se Ruotsia varten jne.).

Täältä löydät listan kaikista tuetuista valuutoista ja verkkotunnuksista.

Saan muitakin punaisia ja keltaisia virheilmoituksia. Mitä voin tehdä?

Tarkkailemme, mitä virheilmoituksia esiintyy yleisesti, ja teemme kaikkemme, jotta kriittisiltä (punaisilta) virheiltä vältyttäisiin. Keltaisella merkityt ilmoitukset eivät ole kriittisiä syötteesi toiminnan kannalta, eikä niistä kannata hermostua. Sininen info-symboli tarjoaa lisäohjeita, eikä vaikuta mitenkään syötteesi tekniseen puoleen.