Verkkoanalyysi

SpreadShop tarjoaa sinulle mahdollisuuden asiakaskäyttäytymisen analysointiin. Analyysin tuloksista voit tehdä arvokkaita johtopäätöksiä shoppisi optimoimiseksi. Saat tietää esim. montako asiakasta aloittaa tilausprosessin ja kuinka moni vie tilauksen päätökseen.

Näin seuranta toimii Facebookilla.

Jos käytät Googlen tai Facebookin palveluja, niiden yhdistäminen SpreadShoppiisi on aivan helppoa. Erityisesti näitä palveluntarjoajia varten olemme luoneet rajapintoja, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin antaa kyseiset käyttäjätunnuksesi Spreadshirtin partneriosiossa.

Aktivoi seuranta Googlella tai Facebookilla

Voidaksesi käyttää Googlen tai Facebookin seurantaa, aktivoi kyseinen toiminto partneriosiosi kohdassa Laajennettu > Seuranta. Silloin näkyviin tulee kenttä, johon kirjoitat Analytics-tunnuksesi (Google) tai pikselitunnuksesi (Facebook). Heti tallennuksen jälkeen seuranta on aktivoitu ja lähettää tietoja valittuun analyysityökaluun.

Seurannan määrittäminen itse

Kokeneena käyttäjänä sinun on mahdollista määrittää oma seuranta tai käyttää jonkin muun palveluntarjoajan seurantaa, kuten esim. hotjar- tai crazyegg-työkalua. Tee se syöttämällä partneriosiosi kohdan Laajennettu > Seuranta ”Muut seurantatyökalut” -osiossa haluamasi palveluntarjoajan koodi tai määritä kokonaan oma seurantakoodisi.

Tapahtuma Syntyy, kun asiakas...
onUpdate ...vaihtaa kategoriaa (Miesten, Naisten, jne.) tai siirtyy luettelosivulta tuotteen omalle esittelysivulle.
onAddToBasket ...lisää tuotteen ostoskoriin.
onBasketChange ...tekee muutoksia ostoskorissa (poistaa tuotteen, vaihtaa kokoa tai lukumäärää, lunastaa arvosetelin).
onCheckoutStep ...siirtyy kassalla seuraavaan vaiheeseen (esim. osoitteesta maksuvaihtoehtoihin).
onOrderSuccess ...vie tilauksen onnistuneesti päätökseen.

Näin liität oman koodisi syöttökenttään:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
</script>

Tämä koodi pelkästään lähettää konsoliin objekteja, joiden avulla voit tarkistaa, että kaikki toimii. Korvaa sen jälkeen console.log(data); analyysityökalusi koodilla, jotta tiedot saapuvat shoppiisi ja voit analysoida kävijöiden käyttäytymistä. Tapahtumat onBasketChange, onOrderSuccess ja onCheckoutStep lähetetään vasta, kun asiakas on siirtynyt kassalle.