Verkkoanalyysi

Shoppisi lisäasetusten kohdassa ”Verkkoanalyysi” voit analysoida asiakaskäyttäytymistä yleisten työkalujen avulla.

Facebook-pikselisi yhdistäminen Google Analyticsiin tapahtuu tarkoitukseen varattujen erityisten kenttien kautta.

Osiossa ”Muut seurantatyökalut” voit omalla koodillasi käyttää muidenkin palveluntarjoajien työkaluja, esim. hotjaria tai crazyeggiä, tai määrittää kokonaan oman seurantakoodin.

Seurantaan voit käyttää seuraavia tapahtumia:

Tapahtuma Syntyy, kun asiakas...
onUpdate ...vaihtaa kategoriaa (Miesten, Naisten, jne.) tai siirtyy luettelosivulta tuotteen omalle esittelysivulle.
onAddToBasket ...lisää tuotteen ostoskoriin.
onBasketChange ...tekee muutoksia ostoskorissa (poistaa tuotteen, vaihtaa kokoa tai lukumäärää, lunastaa arvosetelin).
onCheckoutStep ...siirtyy kassalla seuraavaan vaiheeseen (esim. osoitteesta maksuvaihtoehtoihin).
onOrderSuccess ...vie tilauksen onnistuneesti päätökseen.

Näin liität oman koodisi syöttökenttään:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
</script>

Tämä koodi pelkästään lähettää konsoliin objekteja, joiden avulla voit tarkistaa, että kaikki toimii. Korvaa sen jälkeen console.log(data); analyysityökalusi koodilla, jotta tiedot saapuvat shoppiisi ja voit analysoida kävijöiden käyttäytymistä. Tapahtumat onBasketChange, onOrderSuccess ja onCheckoutStep lähetetään vasta, kun asiakas on siirtynyt kassalle.