Del produktbilleder på Facebook

Effektiv markedsføring på Facebook forvandler dine følgere til nye kunder. Derfor er det så ærgerligt, hvis der er fejl i visningen af dine produkter, når du deler dem på Facebook. Her kommer Facebooks billed-crawler ind i billedet.

Udgangspunkt

Situationen er følgende: Linket til et af dine produkter deles af dig eller dine fans på Facebook. I visningen og under posting vises dog kun metadata og ingen produktfotos.

Problemet

Så længe Facebooks crawler ikke kender konkrete billeder - altså når billederne ikke tidligere har været postet eller delt - så laver Facebook i stedet en tom standardvisning. Sider med masser af trafik og høje rater for deling er tilsyneladende mindre ramt af dette.

Løsningen

Problemet med Facebooks billed-crawler kan løses på to måder. Hvis du har integreret din butik på en hjemmeside, er det kun den anden version, som fungerer for dig.

• Find det produkt, som skal deles, i din Spreadshop. Klik på del-funktionen på Facebook, og luk så det vindue, som åbner sig, igen. Under afbrydelsen af del-handlingen behandles produktfotoerne tilsyneladende i Facebooks databaser på en sådan måde, at de ved den næste deling igen er tilgængelige som normalt. Hvis du nu klikker på funktionen igen og afslutningsvis deler, så skulle dine billeder være blevet delt korrekt. Hvis det stadig ikke virker, så luk Facebook og prøv forfra.
  • Alternativt kan du omgå problemet ved at undgå „del- funktionen“ og lave en selvstændig posting direkte på Facebook. Dine produktbilleder tilføjer du bedst med copy & paste direkte på din posting. På den måde vises alt indhold korrekt. Du bør bruge denne løsning, hvis du har en integreret butik. Eller du kan anvende Placeits service for at få dine produkter endnu bedre i spil på de sociale medier.