Udstyr din shop med produkt-feeds

Et såkaldt produkt-feed samler automatisk informationer om dine shopartikler og gør dem letforståelige for tjenester som Facebook, Google og Instagram. På den måde kan de automatisk vise f.eks. billeder, priser eller farver på dine shopartikler, og du kan med nogle få klik skabe de relevante reklamer med produktinfo.

De følgende video-tutorials (på engelsk) og anvisninger hjælper dig med at lave produkt-feeds i din shop.

Lav produkt-feed med Facebook Business-Manager

1. Gå først til „Salgskanaler“ i dit brugerområde.
  2. Klik på „Rediger“ ved den shop, som du ønsker at generere et produkt-feed til.
  3. Klik først i den venstre navigation på „Udvidet“ og dernæst på „Produkt-feed“. Linket, som ligger der, kopierer du til udklipsholderen.
  4. Gå dernæst til din Facebook-account på Business manager siden, og følg instrukserne på denne hjælpeside fra Facebook.
  5. Du kan også annoncere på Instagram via din Facebookside.

Åbn produkt-feed i Google Merchant Center

1. Gå først til „Salgskanaler“ i dit brugerområde.
  2. Klik på „Rediger“ ved den shop, som du ønsker at generere et produkt-feed til.
  3. Klik først på „Udvidet“ og dernæst på „Produkt-feed“. Linket, som ligger der, kopierer du til udklipsholderen.
  4. Gå til Google Merchant-siden, og følg anvisningerne på denne hjælpeartikel fra Google.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor sker der ikke noget, når jeg har uploadet produkter?

Upload af produkter i dit feed tager kun et par sekunder. Efterfølgende konsoliderer Google Merchant Center alle data. Dette kan tage op til fem dage. Klik venligst ikke på „Hent nu“ eller „Foretag ny behandling af feed“. Dette starter processen forfra, og din ventetid forlænges dermed tilsvarende.

Når du ser et helt diagram i „Diagnose“-tab´en, er konsolideringen afsluttet.

Jeg modtager fejlmeddelelser vedrørende manglende forsendelsesoplysninger i Google Merchant Center. Hvad gør jeg?

Afhængigt af det først oplyste importland kan det være påkrævet manuelt at indtaste oplysninger om fragtpris og -tider i Merchant Center. Disse informationer kan du tilføje under menupunktet „Forsendelse“.

Vær opmærksom på, at modtagerlandets valuta skal stemme overens med shoppens valuta. Din shops feed præsenterer kun din forudindstillede valuta. Du finder informationer om det i shopindstillingerne under Udvidet > Sprog & valuta.

Jeg ønsker at tilbyde yderligere salgsregioner, men jeg modtager advarsler vedrørende manglende informationer om fragten.

Hvis du ønsker, at kunder i andre valutaområder skal modtage oplysninger vedrørende fragten i deres egen valuta, skal du oprette et subfeed.

I Merchant Center finder du den funktion under Produkter > Feeds > Tilføj supplerende feed.

Eksempel: Tilføj valutaområdet Schweiz til en tysk shop
For at shoppens data skal stemme overens med data i Merchant Center, skal landeafgrænsningen i feedet URL ændres for hvert enkelt land. Her kan du så også oplyse de anderledes fragtpriser og -tider for Schweiz.

I vores eksempel skal domænet i subfeedet ændres fra shop.spreadshirt.de/shopname/products.rss til shop.spreadshirt.ch/shopname/products.rss.

På den måde oplyser feedet valutaen CHF til besøgende fra Schweiz, og ikke euro. Gennemfør de samme trin for hvert enkelt af de lande, som du ønsker at sælge i (f.eks. .pl for Polen, .se for Sverige, etc.).

Her finder du en oversigt over alle accepterede valutaer og domæner.

Jeg modtager andre gule og røde fejlmeldinger. Hvad gør jeg?

Vi holder øje med de almindeligste fejlmeldinger og gør, hvad vi kan, for at afhjælpe kritiske (røde) fejl. Gule markeringer er ikke kritiske for dit feeds funktion, og du skal ikke være bekymret. Et blåt infosymbol er ment som en ekstra hjælp og påvirker i øvrigt ikke dit feed.