Tracking

Din Spreadshop giver dig mulighed for at analysere kundeadfærd og på baggrund af denne værdifulde viden at optimere din shop. På den måde kan du f.eks. finde ud af, hvor mange kunder der starter bestillingsprocessen, samt hvor mange der afslutter den.

Sådan fungerer tracking på Facebook.

Hvis du anvender tjenester fra Google eller Facebook, er det legende let at føje dem til din Spreadshop. Særligt for disse udbydere har vi tilrettelagt brugergrænseflader, og du skal blot indtaste dit gældende ID i Spreadshirts partnerområde.

Aktiver tracking med Google eller Facebook

For at bruge tracking med Google eller Facebook skal du aktivere den krævede funktion i dit partnerområde under Udvidet > Tracking. Her får du muligheden for at indtaste dit Analytics ID (Google) eller Pixel ID (Facebook). Så snart du gemmer, er trackingen aktiveret og leverer data til det valgte analysetool.

Definer selv tracking

Som erfaren bruger har du mulighed for at definere din egen tracking og alternativt at anvende andre tracking-udbydere som f.eks. hotjar eller crazyegg. I dit partnerområde indtaster du under Udvidet > Tracking i området „Andre trackingtools“ den aktuelle udbyders kode, eller du definerer din helt egen trackingkode.

Event Aktiveres, når en kunde...
onUpdate ...skifter kategori (herrer, damer osv.) eller skifter fra en oversigtsside til en detaljeret visning.
onAddToBasket ...lægger en artikel i indkøbskurven
onBasketChange ...foretager ændringer i indkøbskurven (fjerner artikler, ændrer str./ antal, indløser gavekort/rabat).
onCheckoutStep ...går et trin videre i checkout (f.eks. fra adresse til betalingsmåder).
onOrderSuccess ...succesrigt afslutter en bestilling.

Sådan integrerer du din kode i feltet:

<script>
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onAddToBasket(function (item) { console.log(item); });
    window.sprdShop.onUpdate(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onCheckoutStep(function (data) { console.log(data); });
    window.sprdShop.onOrderSuccess(function (data) { console.log(data); });
</script>

Denne kode viser kun objekter i konsollen, så du kan se, om alt er i orden. Erstat nu console.log(data); med koden fra dit analysetool, så informationerne lander i din shop, og du kan aflæse kundeadfærden. Følgende events; onBasketChange, onOrderSuccess und onCheckoutStep kommer først til syne, når kunden går til checkout.